AKŞAMA ÖZEL BAŞLI BAŞINA BİR YEMEK
100 gr kıyma ile tuz, kimyon ve 1 tatlı kaşığı galeta unu
ilave ederek yoğurun ve çok küçük yuvarlak
köfteler hazırlayarak bir tabakta iyice unlayın.
yarım su bardağı una tuz katarak bir yumurta kırıp
alabildiğince su ilavesi ile kulak memesi kıvamında hamur yapın. merdane ile açarak ince yarım parmak büyüklüğünde kesin.(dileyen hazır erişte de kullanabilir),
1 fincan haşlanmış nuhutu limon suyunda bekletin
bir kase yoğurt ve bir yumurtayı 1 kaşık soyasosu ve nane ilave ederek iyice çırpın.
bir ufak soğanı tencereye rendeleyin ve az z.yağ ile kavururken 1 tatlı kaşığı un ,
1 kaşık salça , pul biber ilave edip,iyice sarartın iki adet domateside rendeliyerek ekleyin sos kıvamına gelince ,yeterince su koyarak kaynatın.
köfteleri koyun 15 dk pişirin sonrada hamurları ve nohutları ekleyip, 10 dk daha kaynatın. ateşten almadan terbiyesini verin.
servis yaparken üzerine kıyılmış maydonoz serpin,
AFİYET OLSUN,
BADEMLİ ŞEKERPARE
16 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder